Ingredienser
50 g jäst för söta degar
100 g margarin
5 dl vatten
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 dl krossat bovete
3 dl riven Västerbottensost
1 msk mald kummin
cirka 13 dl rågsikt
Pensling
1 ägg
hel kummin
flingsalt
Instruktioner
Smula jästen i en skål. Smält margarinet i en kastrull på spisen. Tillsätt vattnet och värm till 37 °C. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap, salt, sesamfrön, ost och kummin. Arbeta därefter in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora bitar som formas till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla ut varje bit till en längd cirka 60 cm lång. Vik varje längd dubbel och vrid den innan den formas till en krans. Lägg kransarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.
Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö på kummin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.