Kumminkransar

24 stycken

Betyg (6 st)

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
100 g margarin
5 dl vatten
1/2 dl Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
1 dl sesamfrön
1 dl krossat bovete
3 dl riven Västerbottensost
1 msk mald kummin
cirka 13 dl rågsikt

Pensling
1 ägg
hel kummin
flingsalt

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Smält margarinet i en kastrull på spisen. Tillsätt vattnet och värm till 37 °C. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt sirap, salt, sesamfrön, ost och kummin. Arbeta därefter in mjölet tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två lika stora bitar som formas till längder. Skär varje längd i 12 bitar och rulla ut varje bit till en längd cirka 60 cm lång. Vik varje längd dubbel och vrid den innan den formas till en krans. Lägg kransarna på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

Pensla kransarna med uppvispat ägg och strö på kummin och flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.