Fudgekaka

Seg kladdkaka toppad med silkeslen fudge. Toppa med flingsalt och få precis allt du kan önska dig av en kaka.

10 portioner

PT40M

40 minuter + 4 timmar i kylen

Betyg (1978 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
100 g smör
1 1/2 dl mjöl
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3/4 dl kakao
en nypa salt
2 ägg

Fudgeglasyr
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Svensk Mörk Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
100 g smör
100 g mörk choklad

Garnering
flingsalt

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Klä en form med löstagbar kant, cirka 18–20 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vänd ner smör och ägg i mjölblandningen. 
Häll smeten i formen och grädda i cirka 20–23 minuter. Låt svalna innan fudgen ska hällas på.

Hacka choklad. Blanda alla ingredienser till fudgen i en kastrull, förutom chokladen. Låt sjuda i cirka 10–12 minuter (120 °C), tills fudgen tjocknat. Rör om då och då. Ta av från värmen och rör ner chokladen. Rör fudgen slät och låt svalna en aning. Häll fudgen över kakan. Ställ i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten. 

Garnera med flingsalt innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?