Ingredienser
100 g smält smör
1 l mörk öl eller julmust
50 g jäst för söta degar
1 dl Dansukker Brödsirap
1 1/3 msk malda pomeransskal
1 tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
2 tsk mald nejlika
2 krm kryddpeppar
2 dl russin
ca 3 l rågsikt
2 tsk salt
Pensling
mörk öl/julmust
Dansukker Brödsirap
Instruktioner
Smält smöret och häll på ölen/julmusten, värm till ca 37°C.
Smula jästen i en degbunke och häll i vätskan, rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kryddor och russin. Arbeta därefter in rågsikten tills degen släpper skålens kanter. Tillsätt salt mot slutet. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 4 bitar som formas till limpor. Dela upp limporna på två plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 20-30 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla bröden med en blandning av en skvätt mörk öl/julmust och en skvätt brödsirap. Sänk temperaturen till 200°C och grädda vörtbröden i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.