Vit Sirap

Svensk Vit Sirap är vår ljusaste sirap och har en god söt och ren smak. Vit Sirap passar utmärkt när du bakar vetebröd och bullar eftersom de håller sig mjuka och färska längre och går också utmärkt att använda som sockerlag i drinkar eller i godis, glass och andra desserter.

Svensk Vit Sirap är märkt med ursprungsmärkningen ”Från Sverige”.

 

 

Vit sirap som sockerlag – en genväg till snabba drinkar
Du behöver inte koka egen sockerlag till dina drinkar – använd Vit Sirap direkt i drinken istället – Mycket enklare och snabbare men med samma goda slutresultat på din drink. Vit sirap är lite segare i konsistensen än sockerlag, så det kan vara bra att röra eller skaka drinken lite extra för att få en jämn blandning. 

Vit sirap är har söt och ren smak som består av ca 80% socker och resten vatten – sockerlag består av 50/50 socker och vatten. För att behålla samma sötma, behöver du justera mängden eftersom vit sirap är sötare. Vi har gjort en konverterare för att göra det enkelt att byta ut sockerlagen i din favoritdrink. Vi har även spännande recept på drinkar med vit sirap.

 

Mängd sockerlag

Motsvarande mängd Vit Sirap

1 tsk (5 ml)

Ca 0,5 tsk (3 ml)

2 tsk (10 ml)

Drygt 1 tsk (6 ml)

1 msk (15 ml)

Knappt 2 tsk  (9,5 ml)

2 msk (30 ml)

Drygt 1 msk (18,5 ml)

 

Förutom att ge söt smak har sirap funktionella fördelar, den främjar jäsningen i bröd, ger en fin bakyta/skorpa på brödet, gör bröden mustigare, saftigare och färska längre. Den är även en utmärkt smaksättare och smakförstärkare i olika typer av maträtter.

Varje sirapssort är anpassad till sitt speciella användningsområde men sirap som produkt är särskilt användbar vid bakning, men också i konfektyrprodukter, glass och desserter.

Sirap, s.k. sockersirap, tillverkas genom blandning av olika sidoströmmar som utvinns vid tillverkning av vitt socker från bet- eller rörsocker. Vårt sirapssortiment består av olika sorter avseende färg, smak och innehåll. Färg och smak kommer huvudsakligen från mindre mängder mineralsalter och andra ämnen som finns naturligt i råvaran, men salt kan behövas tillsättas för att rätt smakprofil ska uppnås.

Sirap är en trögflytande lösning som består av socker (sackaros), druvsocker (glukos) och fruktsocker (fruktos). Kombinationen av de olika sockerarterna förhindrar kristallisation och det mycket höga sockerinnehållet på ca 80 % garanterar lång hållbarhetstid.

Den klassiska sirapsflaskan från Dansukker är transparent vilket gör det enklare att dosera och korken hindrar läckage och spill.

Mått och vikt: Sirap
1 dl = ca 140 g
1 msk  = ca 20 g
1 tsk = ca 7 g

Näringsvärde per 100 g

Energi 1360 kJ/320 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 80 g
- varav sockerarter 80 g
Protein 0 g
Salt 0,02 g


Ingredienser: Invertsockersirap. Sirap från svenska sockerbetor.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!