Ingredienser
3 stora ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och mjöl till formen
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1–2 msk citronjuice
Dekor
Frysta lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker riktigt pösigt.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölk, ingefära, nejlikor och kanel.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten tillsammans med kryddmjölken.
Smörj och mjöla en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Se om den är klar med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla över kakan.
Vill du ha lite tjockare glasyr? Tillsätt mer florsocker till önskad konsistens.
Dekorera med t.ex. lite frysta lingon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!