Julig kryddkaka

Bjud på julens godaste smaker i en kaka! Toppa gärna med härlig glasyr och frostade lingon.

1 kaka

PT1H

ca 1 h

Betyg (54 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 stora ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och mjöl till formen
 
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1–2 msk citronjuice
 
Dekor
Frysta lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker riktigt pösigt.

Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölk, ingefära, nejlikor och kanel.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten tillsammans med kryddmjölken.

Smörj och mjöla en sockerkaksform. Fyll den med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Se om den är klar med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.

Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla över kakan.
Vill du ha lite tjockare glasyr? Tillsätt mer florsocker till önskad konsistens.

Dekorera med t.ex. lite frysta lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.