Ingredienser
3 stora ägg
2 dl Dansukker Strösocker
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk malda nejlikor
2 tsk malen kanel
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och mjöl till formen
Glasyr
2 dl Dansukker Florsocker
1–2 msk citronjuice
Dekor
Frysta lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker riktigt pösigt.
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölk, ingefära, nejlikor och kanel.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt. Vänd försiktigt ner det i äggsmeten tillsammans med kryddmjölken.
Smörj och mjöla en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35 minuter. Se om den är klar med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
Blanda samman ingredienserna till glasyren och ringla över kakan.
Vill du ha lite tjockare glasyr? Tillsätt mer florsocker till önskad konsistens.
Dekorera med t.ex. lite frysta lingon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Bjud på frasiga våfflor
Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.
Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.