Ingredienser
2–3 citrusfrukter, ekologiska
2 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
4 ägg
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
150 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Instruktioner
Skölj citrusfrukterna noga. Skiva cirka 0,5 cm tjocka skivor. Häll sirap i en panna och lägg i skivorna, låt sjuda i cirka 10 minuter. Låt svalna något.
Klä en springform med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter.
Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner i smeten.
Lägg citrusskivorna jämnt över botten av formen. Spara sockerlagen till servering.
Häll smeten över citrusskivorna. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 minuter.
Låt kakan vila i några minuter innan du vänder den upp och ner på ett fat. Dra försiktigt av bakplåtspappret och låt svalna. Skeda över lite av sirapen över kakan innan servering.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!