Bountychokladkaka med kola

Bountychokladkaka med kola

Cirka 1,5 timme Cirka 40 bitar
Bountychokladkaka med allt som är gott, chokladbotten, kolafyllning, och ett krämigt kokostäcke med chokladöverdrag. Denna bountychokladkaka med kola kommer att bli en favorit bland julgodiset.
Bountychokladkaka med kola
Betyg (2st)

Ingredienser

    Chokladbotten

    • 150 g smör
    • 3 dl Dansukker Farinsocker
    • 3 ägg
    • 2 dl vetemjöl
    • 3/4 dl kakao
    • 1 nypa salt

    Kolafyllning

    • 90 g smör
    • 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
    • 1 1/2 dl vispgrädde
    • 2 msk Dansukker Ljus Sirap

    Kokostäcke

    • 200 g kokosflingor
    • 1/2 dl kokosgrädde
    • 1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

    Chokladöverdrag

    • 200 g mörk choklad
    • kokosflingor

    Sätt ugnen på 180 °C.

    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och rör om. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt en nypa salt och rör till en jämn smet.

    Häll chokladsmeten i en smord springform cirka, 24 cm i diameter eller en avlång form, 18x25 cm om du vill ha fyrkantiga bitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.

    Gör kolafyllningen. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 25 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

    Lägg chokladbotten tillbaka i formen med ett bakplåtspapper i botten och häll över kolasmeten. Ställ i kylskåp för att stelna och förbered under tiden kokosfyllningen.

    Blanda kokosflingor, kokosgrädde och ljussirap i en skål. Bred kokosfyllningen över kolan och ställ i kylskåpet.

    Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kakan. Strö på kokos och ställ i kylskåpet.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;