Bountychokladkaka med kola

Bountychokladkaka med allt som är gott, chokladbotten, kolafyllning, och ett krämigt kokostäcke med chokladöverdrag. Denna bountychokladkaka med kola kommer att bli en favorit bland julgodiset.

Cirka 1,5 timme

Cirka 40 bitar

Betyg (2 st)

Ingredienser

Chokladbotten
150 g smör
3 dl Dansukker Farinsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 nypa salt

Kolafyllning
90 g smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Kokostäcke
200 g kokosflingor
1/2 dl kokosgrädde
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Chokladöverdrag
200 g mörk choklad
kokosflingor

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och rör om. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt en nypa salt och rör till en jämn smet.

Häll chokladsmeten i en smord springform cirka, 24 cm i diameter eller en avlång form, 18x25 cm om du vill ha fyrkantiga bitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.

Gör kolafyllningen. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 25 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

Lägg chokladbotten tillbaka i formen med ett bakplåtspapper i botten och häll över kolasmeten. Ställ i kylskåp för att stelna och förbered under tiden kokosfyllningen.

Blanda kokosflingor, kokosgrädde och ljussirap i en skål. Bred kokosfyllningen över kolan och ställ i kylskåpet.

Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kakan. Strö på kokos och ställ i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.