Bountychokladkaka med kola

Bountychokladkaka med allt som är gott, chokladbotten, kolafyllning, och ett krämigt kokostäcke med chokladöverdrag. Denna bountychokladkaka med kola kommer att bli en favorit bland julgodiset.

Cirka 1,5 timme

PT40M

Cirka 40 bitar

Betyg (15 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Chokladbotten
150 g smör
3 dl Dansukker Farinsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 nypa salt

Kolafyllning
90 g smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Ljus Sirap

Kokostäcke
200 g kokosflingor
1/2 dl kokosgrädde
1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap

Chokladöverdrag
200 g mörk choklad
kokosflingor

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 °C.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och rör om. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt en nypa salt och rör till en jämn smet.

Häll chokladsmeten i en smord springform cirka, 24 cm i diameter eller en avlång form, 18x25 cm om du vill ha fyrkantiga bitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.

Gör kolafyllningen. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 25 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.

Lägg chokladbotten tillbaka i formen med ett bakplåtspapper i botten och häll över kolasmeten. Ställ i kylskåp för att stelna och förbered under tiden kokosfyllningen.

Blanda kokosflingor, kokosgrädde och ljussirap i en skål. Bred kokosfyllningen över kolan och ställ i kylskåpet.

Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kakan. Strö på kokos och ställ i kylskåpet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fläderblomssaft, fläderisglass och flädersangria

Fantastiska fläder

Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Enkel jordgubbstårta

Härliga jordgubbstider

Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Vaniljglass med lemoncurd och bärripple

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Rabarbermarmelad med punsch

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Fläderisglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?