Chokladbotten
Kolafyllning
Kokostäcke
Chokladöverdrag
Sätt ugnen på 180 °C.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt farinsocker och rör om. Rör ner ett ägg i taget och sikta ner vetemjöl och kakao. Tillsätt en nypa salt och rör till en jämn smet.
Häll chokladsmeten i en smord springform cirka, 24 cm i diameter eller en avlång form, 18x25 cm om du vill ha fyrkantiga bitar. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna på ett galler.
Gör kolafyllningen. Blanda alla ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull. Koka i cirka 25 minuter. Använd en termometer och mät till 120 °C eller gör ett kulprov och se att kolan är lagom fast.
Lägg chokladbotten tillbaka i formen med ett bakplåtspapper i botten och häll över kolasmeten. Ställ i kylskåp för att stelna och förbered under tiden kokosfyllningen.
Blanda kokosflingor, kokosgrädde och ljussirap i en skål. Bred kokosfyllningen över kolan och ställ i kylskåpet.
Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kakan. Strö på kokos och ställ i kylskåpet.
Receptet är framtaget av