Ingredienser
Pepparkaksdeg
200 g smör
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 stort ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
ca 8 dl vetemjöl
Topping
150 g parmesan
flingsalt
uppvispat ägg
Instruktioner
Gör pepparkaksdegen någon dag innan.
Smält smör, sirap och socker. Rör tills det kallnat och tillsätt ägg.
Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Kavla ut degen till tunna längder, pensla med uppvispat ägg.
Riv parmesan och blanda med flingsalt. Strö rikligt med parmesan över längderna.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skär längderna till snittar medan de är varma.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.