Ingredienser
Pepparkaksdeg
200 g smör
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 stort ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
ca 8 dl vetemjöl
Topping
150 g parmesan
flingsalt
uppvispat ägg
Instruktioner
Gör pepparkaksdegen någon dag innan.
Smält smör, sirap och socker. Rör tills det kallnat och tillsätt ägg.
Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Kavla ut degen till tunna längder, pensla med uppvispat ägg.
Riv parmesan och blanda med flingsalt. Strö rikligt med parmesan över längderna.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skär längderna till snittar medan de är varma.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.