Ingredienser
Pepparkaksdeg
200 g smör 
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 stort ägg
1 1/2 tsk bikarbonat 
2 tsk nejlikor, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
ca 8 dl vetemjöl
Topping
150 g parmesan
flingsalt
uppvispat ägg
Instruktioner
Gör pepparkaksdegen någon dag innan.
Smält smör, sirap och socker. Rör tills det kallnat och tillsätt ägg.
Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Kavla ut degen till tunna längder, pensla med uppvispat ägg.
Riv parmesan och blanda med flingsalt. Strö rikligt med parmesan över längderna.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skär längderna till snittar medan de är varma.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
 
			Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
 
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
 
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
 
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
 
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
 
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
