Ingredienser
Pepparkaksdeg
200 g smör
2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 1/4 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 stort ägg
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk nejlikor, malen
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel, malen
ca 8 dl vetemjöl
Topping
150 g parmesan
flingsalt
uppvispat ägg
Instruktioner
Gör pepparkaksdegen någon dag innan.
Smält smör, sirap och socker. Rör tills det kallnat och tillsätt ägg.
Lös bikarbonat i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman degen. Låt vila över natten.
Sätt ugnen på 175°C, varmluft.
Kavla ut degen till tunna längder, pensla med uppvispat ägg.
Riv parmesan och blanda med flingsalt. Strö rikligt med parmesan över längderna.
Grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Skär längderna till snittar medan de är varma.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag
Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor
Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter
Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!
Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!