Friterade ostbollar

Friterade ostbollar med krispig yta och som smälter i munnen. Passar utmärkt till marmelad med smak av fikon, päron eller varför inte apelsin och aprikos.

20 bollar

PT40M
PT0M
Juldesserter

ca 40 min

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g Chèvre, brie eller valfri ost
1/2 msk Dansukker Svensk Ljus sirap
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
2 ägg
matolja

Instruktioner

Smula ner osten i en skål och tillsätt sirap och salt. Forma till bollar på ca 10 gram.

Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa upp ägg och lägg i en skål.

Doppa ostbollen i mjölet och sedan i äggen, här får du doppa lite extra så att det fäster. Doppa sedan bollarna i ströbröd.

Hetta upp oljan till 175°C och lägg ner 2-3 bollar i taget. Fritera i ca 1 min, tills ytan blivit krispig. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera på ostbrickan med marmelad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.