Friterade ostbollar

Friterade ostbollar med krispig yta och som smälter i munnen. Passar utmärkt till marmelad med smak av fikon, päron eller varför inte apelsin och aprikos.

20 bollar

PT40M
PT0M
Juldesserter

ca 40 min

Betyg (1 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g Chèvre, brie eller valfri ost
1/2 msk Dansukker Svensk Ljus sirap
1 nypa salt
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
2 ägg
matolja

Instruktioner

Smula ner osten i en skål och tillsätt sirap och salt. Forma till bollar på ca 10 gram.

Häll upp mjöl på en tallrik och ströbröd på en annan. Vispa upp ägg och lägg i en skål.

Doppa ostbollen i mjölet och sedan i äggen, här får du doppa lite extra så att det fäster. Doppa sedan bollarna i ströbröd.

Hetta upp oljan till 175°C och lägg ner 2-3 bollar i taget. Fritera i ca 1 min, tills ytan blivit krispig. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera på ostbrickan med marmelad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Varm choklad

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Äppelcocktail

Festliga drinkar

Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.

Kärleksmumskladdkaka

Fira Kladdkakans dag 7 november!

Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!