Ingredienser
2 dl sötmandel
200 g smör
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 tsk kanel, malen
2 tsk ingefära, malen
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk nejlika, malen
1 tsk bikarbonat
2 dl potatismjöl
3 1/2 dl glutenfritt mjöl, fin mix
Garnering
75 g mörk choklad
Instruktioner
Skålla, skala och finhacka mandeln.
Rör samman smör, farinsocker och sirap. Rör ner kryddorna och mandeln.
Blanda bikarbonat, potatismjöl och det glutenfria mjölet i en skål och rör ner i degen.
Ställ degen i kylskåpet ca 20 min. Ta ut den och lägg den på ett bakbord med lite potatismjöl under. Dela degen i två och rulla till två stänger. Linda i plastfolie och lägg i frysen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°C.
Skär rullarna i mycket tunna skivor och lägg på plåtar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 min, beroende på hur tunt du skivar kakorna. Låt svalna.
Smält choklad och ringla över kakorna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!