Glutenfria tunna pepparkakor

Glutenfria tunna pepparkakor

ca 120 st. 1 tim, 20 min.
Baka något som alla kan äta till jul. Våra glutenfria, tunna pepparkakor är gjorda på både glutenfritt mjöl och potatismjöl och passar till julens alla fikastunder.
Glutenfria tunna pepparkakor
Betyg (55st)

Ingredienser

  • 2 dl sötmandel
  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 tsk kanel, malen
  • 2 tsk ingefära, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk nejlika, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl potatismjöl
  • 3 1/2 dl glutenfritt mjöl, fin mix

Garnering

  • 75 g mörk choklad

Skålla, skala och finhacka mandeln.

Rör samman smör, farinsocker och sirap. Rör ner kryddorna och mandeln.

Blanda bikarbonat, potatismjöl och det glutenfria mjölet i en skål och rör ner i degen.

Ställ degen i kylskåpet ca 20 min. Ta ut den och lägg den på ett bakbord med lite potatismjöl under. Dela degen i två och rulla till två stänger. Linda i plastfolie och lägg i frysen ca 30 min.

Sätt ugnen på 175°C.

Skär rullarna i mycket tunna skivor och lägg på plåtar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 10-12 min, beroende på hur tunt du skivar kakorna. Låt svalna.

Smält choklad och ringla över kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;