Ingredienser
3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Florsocker
Med konjak
1 msk konjak
100 g smält vit choklad
100 g pistagenötter, hackade
Med pepparmint
3 droppar pepparmint
100 g smält mörk choklad
50 g rostade hasselnötter, hackade
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 °C.
Blanda äggvita, strösocker och muscovadorörsocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält. Känn på äggvitan mellan fingrarna, den ska vara helt slät.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med elvisp på hög hastighet tills den har svalnat. Tillsätt under tiden florsocker.
Dela smeten och smaksätt hälften med konjak och hälften med pepparmint.
Spritsa upp i små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt grädda i ugnen i 2-3 timmar eller tills de är torra.
Doppa cognacsmarängerna i vit choklad och hackade pistagenötter. Doppa mintmarängerna i mörk choklad och hackad rostad mandel.
Förvara i en lufttät burk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.