Chokladdoppade maränger

Charmiga chokladdoppade maränger som smakar julgott. Dessa maränger är lika goda som dekorativa.

40 stycken små

Betyg (6 st)

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl Dansukker Strösocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Florsocker

Med konjak
1 msk konjak
100 g smält vit choklad
100 g pistagenötter, hackade

Med pepparmint
3 droppar pepparmint
100 g smält mörk choklad
50 g rostade hasselnötter, hackade

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.
Blanda äggvita, strösocker och muscovadorörsocker i en rostfri bunke. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält. Känn på äggvitan mellan fingrarna, den ska vara helt slät.
Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge med elvisp på hög hastighet tills den har svalnat. Tillsätt under tiden florsocker.
Dela smeten och smaksätt hälften med konjak och hälften med pepparmint.
Spritsa upp i små toppar på en bakplåtspappersklädd plåt grädda i ugnen i 2-3 timmar eller tills de är torra.
Doppa cognacsmarängerna i vit choklad och hackade pistagenötter. Doppa mintmarängerna i mörk choklad och hackad rostad mandel.
Förvara i en lufttät burk.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.