Madeleinekakor

Underbara madeleinekakor som är läckra att bjuda på under högtid. Doppa dina madeleinekakor i kanelsocker eller smaksätt smeten med saffran och få en ljuvligt julig känsla.

ca 50 kakor

ca 50 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

Madeleinekakor
125 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl

Alternativ smaksättning
brynt smör + saffran
zest från 1/2 citron + 2 tsk vallmofrön

Till formen
smör

Garnering
1 dl Dansukker EKO Socker + 1 msk kanel, malen
50 g mörk choklad + pistagenötter

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget.

Vänd ner vetemjöl och vispa snabbt ihop smeten. Tillsätt smaksättningen om så önskas men se längre ner för utförligare recept på madeleinekakor med brynt smör och saffran.

Pensla formarna med lite smör och fyll de sedan med smeten. Använd en spritspåse eller tesked för att fylla snäckorna. Grädda madeleinekakorna i cirka 10 minuter mitt i ugnen.

Förbered under tiden garneringen. Blanda socker och kanel eller smält choklad över ett vattenbad och hacka pistagenötter.

Låt kakorna svalna någon minut och vänd sedan ut kakorna ur formen. Doppa i kanelsocker eller låt svalna helt och doppa i smält choklad, strö över pistagenötter.

Tips. När du ska baka madeleinekakor med smak av brynt smör och saffran, bryner du smöret och tillsätt saffran. Vispa sedan ägg och socker poröst. Tillsätt smörblandningen och sedan vetemjölet. Vispa snabbt ihop smeten och följ resten av receptet.

Se film: Så här gör du Madeleinekakor

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.