Saffranscookies med vit choklad

- Recept köket.se
Mjuksega i mitten och krispiga kanter - precis som en cookie ska vara! Dessa passar perfekt till adventsfikat med en ljuvlig smak av saffran och bitar av vit choklad.

36 cookies

PT55M

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

300 g smör, rumstempererat
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
4 msk Dansukker Svensk Ljus Sirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 förp saffran
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
150-200 g vit bakchoklad, grovhackad

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa samman socker, smör, sirap, vaniljsocker och saffran med en elvisp. Vispa tills du har en fluffig smet. Tillsätt äggen under fortsatt vispning, ett i taget.

Blanda mjöl, salt och bikarbonat i en separat bunke. Blanda försiktigt ihop de torra ingredienserna med smörblandningen. Blanda i den grovhackade chokladen och låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.

Dela degen i 36 bitar och rulla till bollar. Placera med avstånd på bakplåtsklädda plåtar och tryck till bollarna något.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter, tills kanterna är färdiggräddade men mitten av kakorna fortfarande är sega och mjuka.

Flytta kakorna till ett galler för att svalna. Servera och njut!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.