Mjuk pepparkaka i långpanna

cirka 40 bitar

Betyg (147 st)

Ingredienser

4 ägg
8 dl Dansukker Farinsocker
6 dl filmjölk
1 msk ingefära
1 1/2 msk kardemumma
2 tsk nejlikor
1 1/2 msk kanel
12 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
200 g smält smör eller margarin
2 dl lingonsylt eller frysta lingon

Topping
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
4 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
frysta lingon, kan uteslutas

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölken. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Rör i smöret och lingonsylten. Häll upp smeten i en långpanna med smort och bröat bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 25 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper och låt svalna.

Blanda samman ost, flor- och vaniljsocker och bre över kakan. Strö på lingon och skär kakan i rutor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.