Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap
Instruktioner
Blanda samtliga ingredienser i en tjockbottnad gryta och koka tills smeten är 125 °C, eller gör ett kulprov. Tillsätt ingefäran och blanda väl. Gör en form, cirka 20 x 20 cm, av folie. Pensla formen med olja och häll i kolasmeten. Låt stå övertäckt till nästa dag då den skärs i bitar och packas in i cellofan.
Du kan smaksätta kolan med 2 tsk riven färsk ingefära eller med skal från en vältvättad, ekologisk apelsin eller mot ett par droppar pepparmintsolja eller mot 1 msk vaniljsocker eller 1/2 tsk kanel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag
Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta
Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.