Gräddkola

Hemgjorda gräddkolor smakar fantastiskt. Slå in gräddkolorna i fint papper och lägg i en vacker skål.

cirka 45 stycken

PT40M

45 minuter

Betyg (186 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
2 msk Dansukker Glykossirap 

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser i en tjockbottnad gryta och koka tills smeten är 125 °C, eller gör ett kulprov. Tillsätt ingefäran och blanda väl. Gör en form, cirka 20 x 20 cm, av folie. Pensla formen med olja och häll i kolasmeten. Låt stå övertäckt till nästa dag då den skärs i bitar och packas in i cellofan.

Du kan smaksätta kolan med 2 tsk riven färsk ingefära eller med skal från en vältvättad, ekologisk apelsin eller mot ett par droppar pepparmintsolja eller mot 1 msk vaniljsocker eller 1/2 tsk kanel.

Se film: Hur du lyckas med kolan!

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.