Päronmarmelad med saffran och chili

Päronmarmelad med saffran och chili, den bästa kombination av sött och starkt. Denna marmelad toppar allt på glöggminglet!

2 burkar

35 minuter

Betyg (202 st)

Ingredienser

1 kg mogna päron
1/2 g saffran
4 msk citronsaft
1 röd chilifrukt
7 dl Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skölj, skala och dela päron. Ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med saffran och citronsaft. Koka under lock i 5 minuter.

Skölj och finhacka under tiden chili. Lägg chilin och syltsocker i kastrullen och koka i ytterligare 10-15 minuter, utan lock.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller bröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.