Päronmarmelad med saffran och chili

Päronmarmelad med saffran och chili, den bästa kombination av sött och starkt. Denna marmelad toppar allt på glöggminglet!

2 burkar

35 minuter

Betyg (202 st)

Ingredienser

1 kg mogna päron
1/2 g saffran
4 msk citronsaft
1 röd chilifrukt
7 dl Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Skölj, skala och dela päron. Ta bort kärnhuset och skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull tillsammans med saffran och citronsaft. Koka under lock i 5 minuter.

Skölj och finhacka under tiden chili. Lägg chilin och syltsocker i kastrullen och koka i ytterligare 10-15 minuter, utan lock.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller bröd.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.