Päronmarmelad med saffran och chili - Recept

Päronmarmelad med saffran och chili

Päronmarmelad med saffran och chili som går snabbt att göra och som smakar ljuvligt. Koka päronmarmeladen på syltsocker snabbt och enkelt.
Päronmarmelad med saffran och chili
Betyg (156st)

Ingredienser

  • 1 kg mogna päron
  • 1/2 g saffran
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 dl Dansukker Vit Sirap
  • 3-5 dl Dansukker Syltsocker, beroende på sötman i päronen

Skala päronen. Dela dem och tag bort kärnhuset. Skär dem i tunna skivor och lägg i en kastrull tillsammans med saffran och vit sirap. Koka under lock i 5-10 minuter. Skölj under tiden chilin, dela den och skär den i mycket små bitar. Lägg chilin och syltsockret i grytan och koka i ytterligare 2 minuter. Häll upp på varma, rena burkar. Förvara kallt. Den här marmeladen är god till bland annat ost eller rostat bröd.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;