Ingredienser
1 g (2pkt) saffran (alt. 2 tsk gurkmeja, endast för färgsättning)
1 msk Dansukker Strösocker
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumstempererat smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g vit choklad
Garnering
1 ägg till pensling
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Mortla saffran med 1 msk socker och värm mjölken till 37 °C.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
Blanda i smör, saffran, sirap och salt. Tillsätt sedan nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
Förbered under tiden fyllningen. Riv mandelmassa och mixa tillsammans med smör, vaniljsocker och hackad choklad.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut till rektanglar, ca 1/2 cm tjocka på ett mjölat bakbord. Dela rektanglarna till åtta trekanter.
Lägg på en klick fyllning på trekantens breda del och rulla ihop från den breda delen till spetsen. Lägg gifflarna med spetsen neråt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 7–8 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Himmelska hallon
Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?