Ingredienser
1 g (2pkt) saffran (alt. 2 tsk gurkmeja, endast för färgsättning)
1 msk Dansukker Strösocker
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g rumstempererat smör
1 dl Dansukker Vit Sirap
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
150 g mandelmassa
100 g rumstempererat smör
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g vit choklad
Garnering
1 ägg till pensling
Dansukker Pärlsocker
Instruktioner
Mortla saffran med 1 msk socker och värm mjölken till 37 °C.
Smula jästen i en bunke och häll över mjölken.
Blanda i smör, saffran, sirap och salt. Tillsätt sedan nästan allt vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek, cirka 40 minuter.
Förbered under tiden fyllningen. Riv mandelmassa och mixa tillsammans med smör, vaniljsocker och hackad choklad.
Dela degen i fyra bitar och kavla ut till rektanglar, ca 1/2 cm tjocka på ett mjölat bakbord. Dela rektanglarna till åtta trekanter.
Lägg på en klick fyllning på trekantens breda del och rulla ihop från den breda delen till spetsen. Lägg gifflarna med spetsen neråt på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 °C.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen 7–8 minuter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.