Kryddig äpple- och valnötskaka

Kryddig äpple- och valnötskaka piffar upp höstmörkret. Baka denna smakrika och kryddiga äpplekaka med valnötter. Underbart gott!

PT10M
Betyg (34 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 syrliga äpplen, tärnade
3 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
3 ägg
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl solrosolja
6 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 msk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk flingsalt
2 dl valnötter, hackade

Icing
2 1/2 dl Dansukker Florsocker
4 msk vispgrädde
1 dl färskost
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk vatten (ev. mer om så behövs)

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C och smörj en 2-liters sockerkaksform.
Rör samman äppeltärningar, sirap, ägg, muscovadorörsocker, vaniljsocker och olja i en stor skål.
Blanda samman de torra ingredienserna i en annan skål och rör sedan ner dem lite i taget i äppelsmeten tills det blir en jämn smet. Tillsätt valnötter.
Häll smeten i formen och baka mitt i ugnen i 55-60 minuter. Ta ut och låt svalna.
Till icingen, mixa alla ingredienser jämnt i en matberedare. Tillsätt eventuellt mer vatten om den blir för tjock.
Fördela över kakan och låt stelna i kylen minst 20 minuter innan servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.