Saffransbullar med vit choklad

45 stycken

Betyg (27 st)

Ingredienser

3 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
50 gram jäst för söta degar
2 kuvert saffran á 0,5 g
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
150 gram mjukt smör
12 dl vetemjöl special + lite till utbakning

Fyllning
200 gram vit hackad choklad
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g mjukt smör

Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Värm mjölken tillsammans med den stötta kardemumman till 37 °C.

Smula ned jästen i en bunke, lös den med mjölken. Tillsätt saffran, socker, sirap, salt, ägg och smör.

Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor.

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och rulla ihop den på längden.

Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen. Låt bullarna jäsa på plåtarna i 20-30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C, 10-15 minuter.
 

Tips!
Bullarna är godast nygräddade, men de går också att frysa. Värm då upp dem lite före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Fira våffeldagen med att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Cheesecake med mangocurd och pistagebotten

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.