3 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
50 gram jäst för söta degar
2 kuvert saffran á 0,5 g
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
150 gram mjukt smör
12 dl vetemjöl special + lite till utbakning
Fyllning
200 gram vit hackad choklad
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g mjukt smör
Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Dansukker Pärlsocker
Värm mjölken tillsammans med den stötta kardemumman till 37 °C.
Smula ned jästen i en bunke, lös den med mjölken. Tillsätt saffran, socker, sirap, salt, ägg och smör.
Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.
Låt degen jäsa till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor.
Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och rulla ihop den på längden.
Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen. Låt bullarna jäsa på plåtarna i 20-30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C, 10-15 minuter.
Tips!
Bullarna är godast nygräddade, men de går också att frysa. Värm då upp dem lite före servering.
Receptet är framtaget av