Saffransbullar med vit choklad

45 stycken

Betyg (29 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 1/2 dl mjölk
1 tsk kardemummakärnor, stötta
50 gram jäst för söta degar
2 kuvert saffran á 0,5 g
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Vit Sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
150 gram mjukt smör
12 dl vetemjöl special + lite till utbakning

Fyllning
200 gram vit hackad choklad
3/4 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 g mjukt smör

Pensling och garnering
1 ägg, uppvispat
Dansukker Pärlsocker

Instruktioner

Värm mjölken tillsammans med den stötta kardemumman till 37 °C.

Smula ned jästen i en bunke, lös den med mjölken. Tillsätt saffran, socker, sirap, salt, ägg och smör.

Rör ner mjölet, lite i taget och arbeta samman till en smidig deg.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i cirka 45 minuter.

Dela degen i två delar och kavla ut dem till två rektangulära plattor.

Blanda alla ingredienser till fyllningen. Bred ut hälften av fyllningen på plattan och rulla ihop den på längden.

Skiva rullen i 3-4 cm tjocka skivor och lägg i bullformar på en plåt. Gör samma sak med den andra halvan av degen. Låt bullarna jäsa på plåtarna i 20-30 minuter.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C, 10-15 minuter.
 

Tips!
Bullarna är godast nygräddade, men de går också att frysa. Värm då upp dem lite före servering.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.