Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
1 g saffran (2 pkt)
1 msk Dansukker Strösocker
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
200 g smör, rumstempererat
14-15 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
Pistagefyllning
150 g mandelmassa
80 g pistagenötter, skalade
100 g smör, rumstempererat
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
skalet av 1 apelsin, gärna obesprutad
Garnering
smör
Dansukker Strösocker
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av den rumstempererade mjölken. Tillsätt resterande mjölk.
Stöt saffran med 1 msk socker i en mortel och tillsätt tillsammans med sirap. Dela smöret i kuber och blanda i. Rör om ytterligare.
Blanda i vetemjöl, lite i taget och arbeta samman degen. Tillsätt saltet och fortsätt arbeta degen tills den släppt bunkens kanter, ca 10 min. Låt jäsa under bakduk i ca 20 min.
Förbered fyllningen. Riv mandelmassan på ett rivjärn och hacka pistagenötterna. Mixa tillsammans med övriga ingredienser.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela i två delar och kavla ut rektanglar. Fördela fyllningen jämnt på de båda rektanglarna. Vik degen dubbel på längden och skär ca 2 cm remsor.
Forma snurror genom att hålla händerna på varsin kant av remsan och snurra/tvinna åt varsitt håll. Forma som en snurra och fäst ändarna på undersidan. Lägg snurrorna i bullformar på en plåt. Låt jäsa ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°C. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.
Pensla bullarna med smält smör och doppa sedan i strösocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.
Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.
Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!
Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.