Saffranskladdkaka

Saffranskladdkaka

8 bitar 45 minuter
Saffranskladdkaka med vispad grädde och syrliga lingon. Denna kladdkaka med saffran, vit choklad och yoghurt är perfekt sötsyrlig.
Saffranskladdkaka
Betyg (15st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1/2 g saffran (1 pkt)
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
  • 2 ägg
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Tillbehör

  • vispgrädde
  • frysta lingon

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

Smält smör och tillsätt saffran. Hacka choklad och rör ner i smöret till en jämn smet. Tillsätt socker och vispa väl. Tillsätt sedan ett ägg i taget och turkisk yoghurt och rör om.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 13-14 minuter. Låt svalna helt.

Servera med vispad grädde och lingon.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;