Ingredienser
100 g smör
1/2 g saffran (1 pkt)
100 g vit choklad
2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
2 ägg
1 dl turkisk yoghurt
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Tillbehör
vispgrädde
frysta lingon
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
Smält smör och tillsätt saffran. Hacka choklad och rör ner i smöret till en jämn smet. Tillsätt socker och vispa väl. Tillsätt sedan ett ägg i taget och turkisk yoghurt och rör om.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 13-14 minuter. Låt svalna helt.
Servera med vispad grädde och lingon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.