Ingredienser
Lussekatter
50 g jäst
5 dl rumstempererad mjölk
200 g rumstempererat smör
1 g saffran (2 pkt)
1 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
ca 900 g vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Strösocker
Kanelfyllning
200 g rumstempererat smör
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 msk kanel, malen
Pensling av bullarna
1 ägg till pensling
Instruktioner
Smula jästen i en bunke och tillsätt rumstempererad mjölk och rör om tills den löst sig. Blanda i det rumsvarma smöret och rör om ytterligare. Stöt saffran med 1 msk socker i en mortel och lägg i degen. Tillsätt den vita sirpan och rör om. Blanda sedan i vetemjöl, lite i taget, tills degen släppt bunkens kanter. Tillsätt saltet mot slutet. Låt jäsa under bakduk i cirka 20-30 minuter.
Förbered fyllningen. Vispa ihop smör, socker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen till två och kavla ut varje del till en rektangel. Fördela kanelfyllningen jämt på en dela av varje rektangel, så att halva långsidan har fyllning. Skär till remsor och rulla först sidan med fyllning in mot mitten, vänd rullen och rulla andra sidan in mot mitten. Lägg lussekatterna på bakplåtar med mellanrum och låt sedan jäsa cirka 40 minuter.
Sätt ugnen på 225°C. Pensla lussekatterna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i cirka 7-9 minuter. Låt svalna på galler, under bakduk.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!