Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 ägg
2 dl filmjölk
1/2 g saffran
1 dl russin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Topping
2 dl Dansukker Florsocker
25 g flytande margarin
Instruktioner
Rör matfettet och rörsocker lätt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i sänder. Blanda i filmjölk och saffran.
Blanda russin, mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter.
Blanda margarinet med florsockret till en slät glasyr. Bred glasyren över muffinsen.
Tips
Klipp färgat silkespapper med en taggig sax. Lägg kakan på pappret och bind samman med silkesband - se bilden.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.