Ingredienser (kladdkaka):
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
Blanda ihop smöret med resten av ingredienserna i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Täck din form med bakplåtspapper och häll upp smeten i den.
Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Ingredienser (baklavatopping):
150 g blandade nötter (valnötter, pistage, hasselnötter och mandlar)
1 tsk malen kanel
50 g smält smör
125 g filodeg
Ingredienser (sirap):
45 g vatten
50 g Dansukker Strösocker
50 g Dansukker Mörk Sirap
zest från en apelsin
Gör såhär:
1. Rosta nötterna i 5-10 minuter i en torr stekpanna. Rör om hela tiden så att de bara får en gyllene yta.
2. Hacka alla nötter eller kör i en mixer. Blanda nötterna med kanel.
3. Smält smöret, skär till filodegen så att den passar din form.
4. Strö nötblandningen över kladdkakan, lägg på ett filodegsark, pensla med smör och upprepa processen tills du har 4 penslade filodegsark.
5. Skär baklavalagret i lagom stora bitar i formen och baka mitt i ugnen cirka 20 minuter.
6. Blanda vatten, socker och sirap i en kastrull. Riv ner det yttersta skalet från apelsinen och låt sjuda i 10 minuter.
7. Sila av sirapen och skeda över den bakade baklavan.
8. Låt baklavan stå till sig, gärna över natten. Sedan är det bara att njuta!
Recept Camilla Hamid för Dansukker