Ingredienser
Citronkladdkaka
225 g smör
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
Saft från 2 citroner
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
4 ägg
Hallonmousse
200 g hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
3 dl vispgrädde
Garnering
Färska hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Klä en springform, cirka 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda med skal och saft från citron. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna i kylskåp, cirka 4 timmar.
Börja med moussen. Koka hallon till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Häll över i en skål och låt svalna i cirka 15 minuter. Rör om då och då.
Vispa grädden. Var noga med att vispa den löst eftersom moussen kan skära sig om grädden är för hårt vispad. Rör försiktigt ner hallonblandningen, lite i taget. Låt moussen stelna i kylskåpet i cirka 2 timmar. Spritsa på moussen på den kalla kakan och dekorera med färska bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Läckert med lingon
Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!