Ingredienser
Citronkladdkaka
225 g smör
Skal från 1 citron, gärna obesprutad
Saft från 2 citroner
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
4 ägg
Hallonmousse
200 g hallon
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
3 dl vispgrädde
Garnering
Färska hallon
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme. Klä en springform, cirka 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smält smöret och blanda med skal och saft från citron. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en jämn smet. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna i kylskåp, cirka 4 timmar.
Börja med moussen. Koka hallon till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Häll över i en skål och låt svalna i cirka 15 minuter. Rör om då och då.
Vispa grädden. Var noga med att vispa den löst eftersom moussen kan skära sig om grädden är för hårt vispad. Rör försiktigt ner hallonblandningen, lite i taget. Låt moussen stelna i kylskåpet i cirka 2 timmar. Spritsa på moussen på den kalla kakan och dekorera med färska bär.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.