Kardemumma-kladdkaka med svartvinbärs-frosting

Så god och maffig kladdemummakaka med smak av brynt smör och toppad med härlig frosting på svarta vinbär.

8 bitar

PT55M

1 timme + några timmar att stå till sig

Betyg (151 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Kladdkaka
150 g brynt smör
1 1/2 tsk kardemumma, stött
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Svartvinbärsfrosting 
100 g mascarpone
1 dl vispgrädde
3/4 dl Dansukker Florsocker
2-3 msk saft från svarta vinbär (ca 1-2 dl bär)
2 tsk saft från citron

Dekoration
svartvinbärssocker
citronmeliss
svarta vinbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C.

Klä en springform, ca 19 cm i diameter med bakplåtspapper, i botten och på kanterna.

Bryn smöret i en kastrull och blanda ner kardemumma och sockersorterna. Tillsätt ett ägg i taget och vänd ner vetemjöl. Rör till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 20-22 min, den ska vara kladdig i mitten. Låt svalna och ställ sedan i kylen för att stå till sig ytterligare några timmar.

Gör frostingen. Vispa ihop alla ingredienser förutom saften från svarta vinbär och citron.

Mixa svarta vinbär och pressa genom en finmaskig sil. Tillsätt svartvinbärssaften och citronen i frostingen och rör ihop. Spritsa toppar på kakan med en rund tyll.

Dekorera med svartvinbärssocker och citronmeliss eller färska svarta vinbär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!