Smaksatt socker

Smaksatt socker är så gott och förhöjer smaken av bären, citrusfrukterna och kryddorna. Gör ditt egna smaksatta socker och dekorera tårtan eller desserten.

1 burk

PT25M

30 min + ugnstid

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

300 g valfria bär, eller
skalet från 3 ekologiska citroner eller 4 ekologiska lime, eller
1/2 kruka mynta, citronmeliss, basilika eller oxalis
4-5 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker Strö

Instruktioner

Sätt ugnen på 50-75°C. Skär de bär som är lite större på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Låt stå i ugnen i minst 5 timmar eller tills bären är torkade. Stäng sedan av och låt bären stå över natten.

Skär, smula eller mixa bären och blanda med socker.

Vill du använda citrusskal eller kryddor, riv skalet från citrusfrukten eller hacka kryddorna och lägg i en mortel tillsammans med sockret och mortla ihop.

Hållbarhet, blir hårt efter ca en vecka men går då att mortla eller dela med händerna. Förvara i väl rengjord burk, torr och tätt sluten.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.