Ingredienser
300 g valfria bär, eller
skalet från 3 ekologiska citroner eller 4 ekologiska lime, eller
1/2 kruka mynta, citronmeliss, basilika eller oxalis
4-5 dl Dansukker Strösocker eller Rörsocker Strö
Instruktioner
Sätt ugnen på 50-75°C. Skär de bär som är lite större på mitten och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt stå i ugnen i minst 5 timmar eller tills bären är torkade. Stäng sedan av och låt bären stå över natten.
Skär, smula eller mixa bären och blanda med socker.
Vill du använda citrusskal eller kryddor, riv skalet från citrusfrukten eller hacka kryddorna och lägg i en mortel tillsammans med sockret och mortla ihop.
Hållbarhet, blir hårt efter ca en vecka men går då att mortla eller dela med händerna. Förvara i väl rengjord burk, torr och tätt sluten.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!
Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.
Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!
Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ.
Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.
Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.