Kladdkaka med apelsinsmak

Kladdkaka är väl livet? Smaksätt din kladdkaka med apelsin och toppa med pistagenötter, en underbar kombination.

10 port.

1 tim

Betyg (9 st)

Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Eko Farinsocker
1 dl Dansukker Eko Socker
skalet av 1 apelsin, gärna ekologisk
2 msk apelsinsaft
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Dekoration
2 apelsiner
pistagenötter, saltade

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad choklad, rör smeten jämn och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och de två sockerprodukterna tills allt är blandat. Häll i smörblandningen, apelsinskalet och apelsinsaften.

Blanda ihop vetemjöl och salt och sikta ner i smeten, rör samman. Häll smeten i en smord springform, 22-24 cm och grädda i ca 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

Skala och filéa apelsinerna. Dekorera kladdkakan med filéerna och strö till sist över hackade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!