Kladdkaka med apelsinsmak

Kladdkaka är väl livet? Smaksätt din kladdkaka med apelsin och toppa med pistagenötter, en underbar kombination.

10 port.

1 tim

Betyg (8 st)

Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Eko Farinsocker
1 dl Dansukker Eko Socker
skalet av 1 apelsin, gärna ekologisk
2 msk apelsinsaft
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Dekoration
2 apelsiner
pistagenötter, saltade

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°C.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad choklad, rör smeten jämn och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg och de två sockerprodukterna tills allt är blandat. Häll i smörblandningen, apelsinskalet och apelsinsaften.

Blanda ihop vetemjöl och salt och sikta ner i smeten, rör samman. Häll smeten i en smord springform, 22-24 cm och grädda i ca 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

Skala och filéa apelsinerna. Dekorera kladdkakan med filéerna och strö till sist över hackade pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.