Kladdkaka med apelsinsmak - Recept

Kladdkaka med apelsinsmak

10 port. 1 tim
Kladdkaka är väl livet? Smaksätt din kladdkaka med apelsin och toppa med pistagenötter, en underbar kombination.
Kladdkaka med apelsinsmak
Betyg (6st)

Ingredienser

    Kladdkaka

    • 150 g smör
    • 150 g mörk choklad
    • 2 ägg
    • 1 1/2 dl Dansukker Eko Farinsocker
    • 1 dl Dansukker Eko Socker
    • skalet av 1 apelsin, gärna ekologisk
    • 2 msk apelsinsaft
    • 2 dl vetemjöl
    • 1 krm salt

    Dekoration

    • 2 apelsiner
    • pistagenötter, saltade

    Sätt ugnen på 180°C.

    Smält smöret i en kastrull och tillsätt hackad choklad, rör smeten jämn och ställ åt sidan.

    Vispa ihop ägg och de två sockerprodukterna tills allt är blandat. Häll i smörblandningen, apelsinskalet och apelsinsaften.

    Blanda ihop vetemjöl och salt och sikta ner i smeten, rör samman. Häll smeten i en smord springform, 22-24 cm och grädda i ca 20 minuter, den ska vara lite lös i mitten. Låt sedan kakan svalna helt.

    Skala och filéa apelsinerna. Dekorera kladdkakan med filéerna och strö till sist över hackade pistagenötter.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;