Kladdkaka med After Eight

Betyg (18 st)

Sätt betyg

Ingredienser

75 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3/4 dl kakao
1 1/2 dl glutenfri mjölmix t ex Lailas
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Garnering
After Eight

Till formen
Smör eller margarin, sesamfrön

Instruktioner

Smöra en springform, cirka 23 cm i diameter och strö formen med sesamfrön.

Smält matfettet. Rör samman ägg och socker. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten tillsammans med matfett och mjölk. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Lossa kanten på formen och täck ovansidan på kakan med After Eight plattor. Låt svalna innan den serveras, gärna med en klick lättvispad grädde.

Mjölken kan ersättas av kallt, starkt kaffe eller apelsinjuicekoncentrat.

After Eight kan ersättas med Noblesseplattor, Romerska bågar eller annan choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.