Kladdkaka med After Eight

Betyg (17 st)

Ingredienser

75 g smör eller margarin
3 ägg
2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
3/4 dl kakao
1 1/2 dl glutenfri mjölmix t ex Lailas
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Garnering
After Eight

Till formen
Smör eller margarin, sesamfrön

Instruktioner

Smöra en springform, cirka 23 cm i diameter och strö formen med sesamfrön.

Smält matfettet. Rör samman ägg och socker. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten tillsammans med matfett och mjölk. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 20 minuter. Lossa kanten på formen och täck ovansidan på kakan med After Eight plattor. Låt svalna innan den serveras, gärna med en klick lättvispad grädde.

Mjölken kan ersättas av kallt, starkt kaffe eller apelsinjuicekoncentrat.

After Eight kan ersättas med Noblesseplattor, Romerska bågar eller annan choklad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.