Kladdkaka

Se vårt recept på en perfekt kladdkaka med fyllig smak av kakao.

45 minuter

Betyg (2163 st)

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
3 msk kakao

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter.

Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda din kladdkaka mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Servera din kladdkaka med lite vispad grädde eller creme fraiche samt frukt eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!