Ingredienser
Uppvispad hallonpannacotta
150 g hallon
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Kladdkaka
225 g smör
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
3 ägg
Garnering
färska hallon
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2 min.
Tillsätt saften och koka ytterligare 2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller ca 5 timmar.
Gör kladdkakan. Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner smöret.
Rör ner äggen, ett i taget.
Smörj en springform, ca 22 cm i diameter och häll ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka.
Låt svalna och ställ sedan i kylen medan du väntar på att pannacottan ska stelna.
Innan servering, lägg kladdkakan på ett fat och vispa upp pannacottan så den blir fast, någon minut. Lägg pannacottan i 2 olika spritspåse med 2 olika tyllar. Spritsa små toppar över kakan. Tryck olika hårt så att det blir olika storlekar på topparna.
Garnera med färska hallon och dofta över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Baka till advent
Med första advent kommer julstämningen. Tänd det första stearinljuset, sätt på kaffe och bjud på ljuvligt doftande bakverk. Gör gärna en sats extra, så har du frysen laddad inför de kommande helgerna.
Glögg och godsaker
Att bjuda på glöggmingel är ett enkelt sätt att samla vänner inför julen. Vi har plockat fram några goda recept som kan ge dig lite inspiration till dryck och tilltugg.
Baka med saffran
Saffran kallas ofta det röda guldet med sin distinkta färg och exklusiva smak. Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är starkt förknippat med Lussebullar och jul.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.