Ingredienser
Uppvispad hallonpannacotta
150 g hallon
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Kladdkaka
225 g smör
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
3 ägg
Garnering
färska hallon
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2 min.
Tillsätt saften och koka ytterligare 2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller ca 5 timmar.
Gör kladdkakan. Sätt ugnen på 200°C.
Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner smöret.
Rör ner äggen, ett i taget.
Smörj en springform, ca 22 cm i diameter och häll ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka.
Låt svalna och ställ sedan i kylen medan du väntar på att pannacottan ska stelna.
Innan servering, lägg kladdkakan på ett fat och vispa upp pannacottan så den blir fast, någon minut. Lägg pannacottan i 2 olika spritspåse med 2 olika tyllar. Spritsa små toppar över kakan. Tryck olika hårt så att det blir olika storlekar på topparna.
Garnera med färska hallon och dofta över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.