Kladdkaka med hallonpannacotta

Vad passar bättre till Alla hjärtans dag än en kladdkaka med hallonpannacotta? En riktigt god och enkel kladdkaka som du toppar med en uppvispad pannacotta.

ca 10 bitar

PT55M

ca 1 timme + 1 dygn

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Uppvispad hallonpannacotta
150 g hallon 
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Gelésocker Multi

Kladdkaka
225 g smör
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Farinsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1/2 tsk salt
3 ägg

Garnering
färska hallon
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Börja med pannacottan. Värm upp hallon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2 min.

Tillsätt saften och koka ytterligare 2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten eller ca 5 timmar.

Gör kladdkakan. Sätt ugnen på 200°C.

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll ner smöret.

Rör ner äggen, ett i taget.

Smörj en springform, ca 22 cm i diameter och häll ner smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-22 minuter. Den ska vara lite kladdig när du sticker ner en sticka.

Låt svalna och ställ sedan i kylen medan du väntar på att pannacottan ska stelna.

Innan servering, lägg kladdkakan på ett fat och vispa upp pannacottan så den blir fast, någon minut. Lägg pannacottan i 2 olika spritspåse med 2 olika tyllar. Spritsa små toppar över kakan. Tryck olika hårt så att det blir olika storlekar på topparna.

Garnera med färska hallon och dofta över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.