Julgranskladdkaka

Julgranskladdkaka, ett enkelt och roligt sätt att pyssla till det i jul. Baka en god kladdkaka och garnera med polkagris, kristyr, grädde och strössel.

6 bitar

PT55M

ca 1 timme

Betyg (8 st)

Sätt betyg

Ingredienser

150 g smör
75 g mörk choklad, eller mjölkchoklad
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 nypor salt

Garnering
polkagris
kristyr
vispgrädde
strössel

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

Smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret. Rör till en jämn smet, tillsätt socker och vispa väl för hand. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Skär kladdkakan i trianglar så de liknar julgranar och stoppa i en polkagrisstång i varje gran. Garnera granarna med kristyr, grädde och strössel.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.