Ingredienser
150 g smör
75 g mörk choklad, eller mjölkchoklad
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
4 msk kakao
2 nypor salt
Garnering
polkagris
kristyr
vispgrädde
strössel
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.
Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.
Smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret. Rör till en jämn smet, tillsätt socker och vispa väl för hand. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt.
Skär kladdkakan i trianglar så de liknar julgranar och stoppa i en polkagrisstång i varje gran. Garnera granarna med kristyr, grädde och strössel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.