Julgranskladdkaka

Julgranskladdkaka

6 bitar ca 1 timme
Julgranskladdkaka, ett enkelt och roligt sätt att pyssla till det i jul. Baka en god kladdkaka och garnera med polkagris, kristyr, grädde och strössel.
Julgranskladdkaka
Betyg (3st)

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 75 g mörk choklad, eller mjölkchoklad
  • 2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker Fairtrade
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 2 nypor salt

Garnering

  • polkagris
  • kristyr
  • vispgrädde
  • strössel

Sätt ugnen på 200°C, över- och undervärme.

Smöra en avlång form med löstagbar kant, ca 13x36 cm.

Smält smör, hacka choklad och rör ner i det smälta smöret. Rör till en jämn smet, tillsätt socker och vispa väl för hand. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.

Blanda vetemjöl, kakao och salt i en skål och vänd ner i chokladsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Skär kladdkakan i trianglar så de liknar julgranar och stoppa i en polkagrisstång i varje gran. Garnera granarna med kristyr, grädde och strössel.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;