Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon - Recept

Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

6 port
Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon
Betyg (40st)

Ingredienser

    Kladdkaka

    • 150 g smör
    • 3 ägg
    • 3 dl Dansukker Farinsocker
    • 3 1/2 dl vetemjöl
    • 1 dl kakao
    • 1 krm salt

    Hallongrädde

    • 3 dl grädde
    • 1 dl hallon (frysta/tinade)
    • 1 msk Dansukker EKO Strösocker

    Topping

    • 100 g färska hallon
    • 1 msk Dansukker EKO Florsocker
    • Citronmeliss

    Sätt ugnen på 200ºC.

    Smöra en form eller klä den med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter.

    Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker fluffigt i en skål, rör ner smöret. Blanda vetemjöl och kakao, häll ner i skålen. Tillsätt salt och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen.

    Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna.

    Koka upp hallon och låt de svalna helt. Vispa upp grädde och tillsätt socker och hallonen. Toppa kakan med hallongrädde och de färska hallonen.

    Pudra över florsocker och garnera med några blad citronmeliss.

    Se film: Så här gör du Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

    Receptet är framtaget av

    Dansukker

    ;