Ingredienser
Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl Dansukker Farinsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt
Hallongrädde
3 dl grädde
1 dl hallon (frysta/tinade)
1 msk Dansukker EKO Strösocker
Topping
100 g färska hallon
1 msk Dansukker EKO Florsocker
Citronmeliss
Instruktioner
Sätt ugnen på 200ºC.
Smöra en form eller klä den med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter.
Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker fluffigt i en skål, rör ner smöret. Blanda vetemjöl och kakao, häll ner i skålen. Tillsätt salt och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna.
Koka upp hallon och låt de svalna helt. Vispa upp grädde och tillsätt socker och hallonen. Toppa kakan med hallongrädde och de färska hallonen.
Pudra över florsocker och garnera med några blad citronmeliss.
Se film: Så här gör du Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.