Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

6 port

Betyg (76 st)

Ingredienser

Kladdkaka
150 g smör
3 ägg
3 dl Dansukker Farinsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 krm salt

Hallongrädde
3 dl grädde
1 dl hallon (frysta/tinade)
1 msk Dansukker EKO Strösocker

Topping
100 g färska hallon
1 msk Dansukker EKO Florsocker
Citronmeliss

Instruktioner

Sätt ugnen på 200ºC.

Smöra en form eller klä den med bakplåtspapper, cirka 22 cm i diameter.

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker fluffigt i en skål, rör ner smöret. Blanda vetemjöl och kakao, häll ner i skålen. Tillsätt salt och rör ihop till en smet. Häll smeten i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna.

Koka upp hallon och låt de svalna helt. Vispa upp grädde och tillsätt socker och hallonen. Toppa kakan med hallongrädde och de färska hallonen.

Pudra över florsocker och garnera med några blad citronmeliss.

Se film: Så här gör du Kärlekskladdkaka med hallongrädde och färska hallon

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kanelbullens dag

Fira Kanelbullens dag 4 oktober – ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om. Hembakat är godast!

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Sylta och Safta

Att koka sin egen sylt och saft är både enkelt och gott. Sockret lyfter fram smaken på bären och frukterna som du använder och ger ditt mästerverk längre hållbarhet.

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft?

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.