Semmelkladdkaka med rostad mandel - Recept

Semmelkladdkaka med rostad mandel

cirka 10-12 portioner 50 minuter
Semmelkladdkaka verkar ha blivit en favorit hos många. En kladdkaka som smakar minst lika gott som en klassisk semla. Toppad med grädde och rostad mandel.
Semmelkladdkaka med rostad mandel
Betyg (81st)

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk kardemumma
  • 50 g riven mandelmassa
  • 1 nypa salt

Garnering

  • 1 dl flagad rostad mandel
  • vispad grädde

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en springform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

Blanda vetemjöl, kardemumma och salt i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mandelmassan och smöret och rör ihop.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.

Rosta den flagade mandeln på en stekpanna i några minuter. Vispa grädden och servera semmelkladdkakan tillsammans med grädden och den rostade mandeln.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;