Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt
Garnering
1 dl flagad rostad mandel
vispad grädde
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Smörj en springform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda vetemjöl, kardemumma och salt i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mandelmassan och smöret och rör ihop.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.
Rosta den flagade mandeln på en stekpanna i några minuter. Vispa grädden och servera semmelkladdkakan tillsammans med grädden och den rostade mandeln.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon
Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.