Semmelkladdkaka med rostad mandel

Semmelkladdkaka verkar ha blivit en favorit hos många. En kladdkaka som smakar minst lika gott som en klassisk semla. Toppad med grädde och rostad mandel.

cirka 10-12 portioner

50 minuter

Betyg (83 st)

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
50 g riven mandelmassa
1 nypa salt

Garnering
1 dl flagad rostad mandel
vispad grädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 °C.

Smörj en springform. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.

Blanda vetemjöl, kardemumma och salt i en skål och rör ner i äggsmeten. Tillsätt mandelmassan och smöret och rör ihop.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Låt svalna.

Rosta den flagade mandeln på en stekpanna i några minuter. Vispa grädden och servera semmelkladdkakan tillsammans med grädden och den rostade mandeln.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!