Strösocker 2 kg

Strösocker är ett finkornigt socker som tillverkas av betsocker och benämns som sockerarten sackaros. Strösocker är den mest använda av våra produkter och finns i 2 kg och 1 kg påse. Strösocker har en ren och tydlig smak och används med fördel i många olika sammanhang. Strösocker ger förutom sötma också struktur, volym och balanserar smaken.

Används vid all sorts bakning, matlagning och i drycker.

Strösocker från svenska sockerbetor
Dansukkers tradition bygger på många seklers erfarenhet av sockerframställning.

Redan på 1830-talet startades det första betsockerbruket i Skåne och vid århundradets slut fanns ett hundratal sockerbruk i hela landet. 1907 bildades Svenska Sockerfabriks AB, sedermera Sockerbolaget.

Mycket har hänt sedan dess – men sockerbetor odlas fortfarande på svenska åkrar. Faktum är att det är just från en sådan som sockret i den här påsen kommer. Alltså; närodlat, svenskt strösocker av högsta kvalitet!

Mått och vikt: Strösocker
1 msk = 15 ml = ca 13 g
1 dl = 100 ml = ca 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca 100 g

Näringsvärde per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 100 g
- varav sockerarter 100 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.