Strösocker 2 kg

Strösocker är ett finkornigt socker som tillverkas i Sverige av svenska sockerbetor. Svenskt Strösocker är vår mest kända och använda produkt och har en mängd olika användningsområden. Strösocker har en ren smak och används med fördel i många olika sammanhang såsom vid all sorts bakning, matlagning och i drycker. Strösocker ger förutom sötma också struktur, volym, hållbarhet och balanserar smaken. Strösocker benämns som sockerarten sackaros.

Strösocker från svenska sockerbetor
Dansukkes tradition bygger på många års erfarenhet av sockerframställning. Redan på 1830-talet startades det första betsockerbruket i Skåne och i Arlöv har det tillverkats socker i över 150 år. 1907 bildades Svenska sockerfabriks AB, som sen blev Sockerbolaget. Sedan år 2000 säljer vi vårt svenska socker under varumärket Dansukker.

Dansukker Svenska Strösocker tillverkas i Sveriges enda sockerbruk i skånska Örtofta och sockerbetorna odlas på närbelägna åkrar, nästan uteslutande i Skåne vilket ger kortare transporter och därmed lägre klimatpåverkan – Alltså; närodlat, svenskt strösocker av högsta kvalitet!

För att det ska bli enklare för konsumenten att se sockrets ursprung och välja svenskt har vi märkt vårt Svenska Strösocker med ursprungsmärkningen ”Från Sverige”, vilket garanterar att odling, förädling och paketering sker i Sverige.

 

Mått och vikt: Strösocker
1 dl = 100 ml = ca 85 g 
1 msk = 15 ml = ca 15 g
1 tsk = 5 ml = ca 5 g
1,2 dl = 120 ml = ca 100 g

Näringsvärde per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 100 g
- varav sockerarter 100 g
Protein 0 g
Salt 0 g


Ingredienser: Strösocker från svenska sockerbetor.

Halloweenkakor

Halloween

Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Knäckig äppelpaj

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Lingondricka

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Choklad- och tahinikakor

Gör livet mustigare med Muscovado!

Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!