Strösocker 2 kg

Strösocker är ett finkornigt socker som tillverkas av betsocker och benämns som sockerarten sackaros. Strösocker är den mest använda av våra produkter och finns i 2 kg och 1 kg påse. Strösocker har en ren och tydlig smak och används med fördel i många olika sammanhang. Strösocker ger förutom sötma också struktur, volym och balanserar smaken.

Används vid all sorts bakning, matlagning och i drycker.

Strösocker från svenska sockerbetor
Dansukkers tradition bygger på många seklers erfarenhet av sockerframställning.

Redan på 1830-talet startades det första betsockerbruket i Skåne och vid århundradets slut fanns ett hundratal sockerbruk i hela landet. 1907 bildades Svenska Sockerfabriks AB, sedermera Sockerbolaget.

Mycket har hänt sedan dess – men sockerbetor odlas fortfarande på svenska åkrar. Faktum är att det är just från en sådan som sockret i den här påsen kommer. Alltså; närodlat, svenskt strösocker av högsta kvalitet!

Mått och vikt: Strösocker
1 msk = 15 ml = ca 13 g
1 dl = 100 ml = ca 85 g
1,2 dl = 120 ml = ca 100 g

Näringsvärde per 100 g

Energi 1700 kJ/400 kcal
Fett 0 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrat 100 g
- varav sockerarter 100 g
Protein 0 g
Salt 0 g

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.