Ingredienser
Chokladkaka
80 g ekologisk mörk choklad
80 g ekologiskt smör
1 1/3 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 nypa ekologiskt salt
2 ekologiska ägg, lätt uppvispade
1/2 msk ekologiskt vetemjöl
Hallonmousse
225 g ekologiska hallon, färska eller frusna
1 dl Dansukker EKO Socker
frön från ½ ekologisk vaniljstång
2 blad ekologisk gelatin
2 dl ekologisk vispgrädde
Dekoration
färska ekologiska hallon
ekologisk chokladkulor
ekologiska frystorkade hallon
ekologiska rostade hasselnötter
Instruktioner
Chokladkaka
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en gryta och tillsätt den hackade chokladen. Ta bort grytan från plattan och rör runt till chokladen smält. Rör i farinsockret och låt svalna lite. Vispa upp äggen lite lätt i en skål och tillsätt lite åt gången. Vänd till sist ner mjölet. Häll smeten i en springform (20 cm) med bakplåtspapper och grädda kakan i ca. 15 minuter. Låt svalna helt.
Hallonmousse
Häll hallon, socker och vaniljfrö i en gryta och koka upp. Låt blandningen småkoka i 5 minuter. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll hallonblandningen genom en finmaskig sil. Vrid ur vattnet från gelatinbladen och rör ner de i den varma hallonsaften. Låt hallonsaften svalna till ca 37 grader. Vispa grädden till ett lätt skum och vänd försiktigt ner grädden i saften, i 3 omgångar. Använd gärna plastfilm i springformen runt chokladkakan för finast resultat men det går bra med bara springformen. Om du använder plastfilm, frys kakan över natten. Kakan kan även stelna i kylen i ca 4 timmar.
Innan du serverar
Ta ut den frysta moussekakan ur plastfilmen och lägg kakan på ett serveringsfat. Placera kakan i kylen och låt tina långsamt i 3-4 timmar innan den dekoreras. Om kakan har stelnat i kylen utan kakplast, skär den försiktigt ur springformen och dekorera.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.