Ingredienser
Chokladkaka
80 g ekologisk mörk choklad
80 g ekologiskt smör
1 1/3 dl Dansukker EKO Farinsocker eller vanligt Farinsocker
1 nypa ekologiskt salt
2 ekologiska ägg, lätt uppvispade
1/2 msk ekologiskt vetemjöl
Hallonmousse
225 g ekologiska hallon, färska eller frusna
1 dl Dansukker EKO Socker
frön från ½ ekologisk vaniljstång
2 blad ekologisk gelatin
2 dl ekologisk vispgrädde
Dekoration
färska ekologiska hallon
ekologisk chokladkulor
ekologiska frystorkade hallon
ekologiska rostade hasselnötter
Instruktioner
Chokladkaka
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft. Hacka chokladen grovt. Smält smör i en gryta och tillsätt den hackade chokladen. Ta bort grytan från plattan och rör runt till chokladen smält. Rör i farinsockret och låt svalna lite. Vispa upp äggen lite lätt i en skål och tillsätt lite åt gången. Vänd till sist ner mjölet. Häll smeten i en springform (20 cm) med bakplåtspapper och grädda kakan i ca. 15 minuter. Låt svalna helt.
Hallonmousse
Häll hallon, socker och vaniljfrö i en gryta och koka upp. Låt blandningen småkoka i 5 minuter. Lägg under tiden gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Häll hallonblandningen genom en finmaskig sil. Vrid ur vattnet från gelatinbladen och rör ner de i den varma hallonsaften. Låt hallonsaften svalna till ca 37 grader. Vispa grädden till ett lätt skum och vänd försiktigt ner grädden i saften, i 3 omgångar. Använd gärna plastfilm i springformen runt chokladkakan för finast resultat men det går bra med bara springformen. Om du använder plastfilm, frys kakan över natten. Kakan kan även stelna i kylen i ca 4 timmar.
Innan du serverar
Ta ut den frysta moussekakan ur plastfilmen och lägg kakan på ett serveringsfat. Placera kakan i kylen och låt tina långsamt i 3-4 timmar innan den dekoreras. Om kakan har stelnat i kylen utan kakplast, skär den försiktigt ur springformen och dekorera.
- Recept Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.