Chokladtryffel med stjärnanis

50 stycken 30 minuter
Chokladtryffel med stjärnanis
Betyg: (23st)

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 250 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 st stjärnanis
  • 3 msk Dansukker Muscovadosirap
  • Kakao

Klä en form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper.
Hacka chokladen.
Värm upp vispgrädden tillsammans med stjärnanisen så att den nästan kokar, ta från plattan och låt vila 5 minuter.
Värm upp grädden igen och rör ner den hackade chokladen och sirapen. Ta ur stjärnanisen.
Häll ner smeten i den pappersklädda plåten.
Täck med plastfolie och låt stå minst 24 timmar i kylskåp.
Skär upp i 50 – 60 bitar och pudra över kakao.

Receptet är framtaget av

Dansukker