Våffeldagen

Traditionen att fira Våffeldagen tror man från början kommer sig av ett felhörande av den kyrkliga högtiden Vårfrudagen (egentligen Jungfru Marie bebådelsedag). Hur som helst är det den 25 mars som vi firar Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Frasvåfflor

Havrevåfflor

Vardagsvåfflor

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Glutenfria våfflor

Våfflor med kaffesås

Jordgubbssylt med frysta bär

Hallonsylt-kokossylt med frysta bär

Jordgubbs-hallonsylt med frysta bär

Vispad grädde - Gör den ännu godare!

Serverar du gärna vispad grädde till våfflorna? En nypa strö- eller vaniljsocker i grädden gör den ännu godare.

Citron- och mandelvåfflor

Våfflor med vallmo

Veganska våfflor med morötter och quinoa

Belgiska våfflor

Härliga chokladvåfflor

Enkla frasvåfflor

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.