Härliga chokladvåfflor

Härliga chokladvåfflor som du bara måste prova. Gör dina våfflor med choklad och njut av en underbar efterrätt. Toppa dina chokladvåfflor med grädde och bär.

15 minuter

Betyg (15 st)

Ingredienser

Torra ingredienser
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk flingsalt
1/4 tsk ancho chili pulver (valfritt)
1/4 tsk malen kanel

Blöta ingredienser
1,5 dl mjölk
1 stort ägg
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk olivolja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
30 g smält smör
1 dl mörka chokladknappar eller hackad choklad

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

I en annan skål blandas mjölk, ägg, sirap, olivolja och vaniljsocker, vispa tills det är blandat.

Smält smör och choklad och tillsätt i den blöta blandningen.

Häll försiktigt ner den blöta blandningen i den torra och rör runt tills det är en jämn smet men rör ej för mycket.

Låt våffeljärnet bli varmt. Pensla järnet med smör eller olja, fyll på med lite smet och grädda dem gyllene, 2-3 minuter.

Servera med en stor skopa glass av valfri sort eller grädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.