Härliga chokladvåfflor

Härliga chokladvåfflor som du bara måste prova. Gör dina våfflor med choklad och njut av en underbar efterrätt. Toppa dina chokladvåfflor med grädde och bär.

PT10M

15 minuter

Betyg (16 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Torra ingredienser
2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk flingsalt
1/4 tsk ancho chili pulver (valfritt)
1/4 tsk malen kanel

Blöta ingredienser
1,5 dl mjölk
1 stort ägg
2 msk Dansukker Ljus Sirap
2 msk olivolja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
30 g smält smör
1 dl mörka chokladknappar eller hackad choklad

Instruktioner

Blanda alla torra ingredienser i en stor skål.

I en annan skål blandas mjölk, ägg, sirap, olivolja och vaniljsocker, vispa tills det är blandat.

Smält smör och choklad och tillsätt i den blöta blandningen.

Häll försiktigt ner den blöta blandningen i den torra och rör runt tills det är en jämn smet men rör ej för mycket.

Låt våffeljärnet bli varmt. Pensla järnet med smör eller olja, fyll på med lite smet och grädda dem gyllene, 2-3 minuter.

Servera med en stor skopa glass av valfri sort eller grädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.