Våfflor med vallmo

Nygräddade våfflor är livet! Testa att smaksätta dina våfflor med vallmo, kanel och havremjölk, du kommer inte att bli besviken!

ca 24 små våfflor

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

2 1/2 dl havremjölk
1 tsk kanel, malen
5 msk vallmofrön
60 g mjukt smör
1/4 förpackning jäst, (12 g)
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 ägg
3 2/3 dl vetemjöl
1 krm salt
smör eller olja för våffeljärnet

Instruktioner

Koka upp havremjölk och kanel. Rör i vallmofrö och låt sjuda i cirka 10 minuter på låg värme, tills blandningen tjocknat. Lägg vallmoblandningen i en skål och låt svalna något.

Tillsätt smör och låt det smälta under omrörning. Smula ner jästen och rör smeten jämn. Sikta i florsocker och tillsätt ett ägg i taget och rör om. Vänd ner vetemjöl och salt. Rör smeten helt jämn.

Täck degen med en handduk och låt den jäsa i 20 minuter.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med valfritt tillbehör.

Tips. Om du vill ha lite syrligare våfflor, tillsätt skalet från 1/2 citron, gärna obesprutad.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.