Ingredienser
2 1/2 dl havremjölk
1 tsk kanel, malen
5 msk vallmofrön
60 g mjukt smör
1/4 förpackning jäst, (12 g)
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 ägg
3 2/3 dl vetemjöl
1 krm salt
smör eller olja för våffeljärnet
Instruktioner
Koka upp havremjölk och kanel. Rör i vallmofrö och låt sjuda i cirka 10 minuter på låg värme, tills blandningen tjocknat. Lägg vallmoblandningen i en skål och låt svalna något.
Tillsätt smör och låt det smälta under omrörning. Smula ner jästen och rör smeten jämn. Sikta i florsocker och tillsätt ett ägg i taget och rör om. Vänd ner vetemjöl och salt. Rör smeten helt jämn.
Täck degen med en handduk och låt den jäsa i 20 minuter.
Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med valfritt tillbehör.
Tips. Om du vill ha lite syrligare våfflor, tillsätt skalet från 1/2 citron, gärna obesprutad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?