Ingredienser
2 1/2 dl havremjölk
1 tsk kanel, malen
5 msk vallmofrön
60 g mjukt smör
1/4 förpackning jäst, (12 g)
2 dl Dansukker EKO Florsocker
2 ägg
3 2/3 dl vetemjöl
1 krm salt
smör eller olja för våffeljärnet
Instruktioner
Koka upp havremjölk och kanel. Rör i vallmofrö och låt sjuda i cirka 10 minuter på låg värme, tills blandningen tjocknat. Lägg vallmoblandningen i en skål och låt svalna något.
Tillsätt smör och låt det smälta under omrörning. Smula ner jästen och rör smeten jämn. Sikta i florsocker och tillsätt ett ägg i taget och rör om. Vänd ner vetemjöl och salt. Rör smeten helt jämn.
Täck degen med en handduk och låt den jäsa i 20 minuter.
Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med valfritt tillbehör.
Tips. Om du vill ha lite syrligare våfflor, tillsätt skalet från 1/2 citron, gärna obesprutad.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.