Våfflor med vallmo - Recept

Våfflor med vallmo

ca 24 små våfflor ca 1 timme
Nygräddade våfflor är livet! Testa att smaksätta dina våfflor med vallmo, kanel och havremjölk, du kommer inte att bli besviken!
Våfflor med vallmo
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl havremjölk
  • 1 tsk kanel, malen
  • 5 msk vallmofrön
  • 60 g mjukt smör
  • 1/4 förpackning jäst, (12 g)
  • 2 dl Dansukker EKO Florsocker
  • 2 ägg
  • 3 2/3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • smör eller olja för våffeljärnet

Koka upp havremjölk och kanel. Rör i vallmofrö och låt sjuda i cirka 10 minuter på låg värme, tills blandningen tjocknat. Lägg vallmoblandningen i en skål och låt svalna något.

Tillsätt smör och låt det smälta under omrörning. Smula ner jästen och rör smeten jämn. Sikta i florsocker och tillsätt ett ägg i taget och rör om. Vänd ner vetemjöl och salt. Rör smeten helt jämn.

Täck degen med en handduk och låt den jäsa i 20 minuter.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med valfritt tillbehör.

Tips. Om du vill ha lite syrligare våfflor, tillsätt skalet från 1/2 citron, gärna obesprutad.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;