Belgiska våfflor

Belgiska våfflor har en fyrkantig och lite mer högre form än en traditionell våffla. Belgiska våfflor är perfekta till söndagsbrunchen men också som dessert. Ät gärna tillsammans med några av våra curds.

ca 8 st

ca 1 timme

Betyg (86 st)

Ingredienser

125 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
12 g (1/4 pkt) färsk jäst
2 äggulor
2 äggvitor
1/2 tsk salt
6 3/4 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Pärlsocker
smör, smält till gräddning

Valfri smaksättning
1 pkt (1/2 g) saffran + 1 tsk Dansukker Strösocker (mortla tillsammans)
4 tsk kanel, malen
4 tsk kardemumma, malen

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till 37 °C.

Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan så att jästen löses upp.

Separera äggulorna från vitorna och häll äggulorna i vätskan tillsammans med salt och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet. Tillsätt valfri smaksättning.

Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke, till mjuka toppar. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i ca 20 minuter.

Vänd ner pärlsockret precis innan gräddning. Pensla det varma våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna, ca 4 minuter.

Servera med grädde och curd eller sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.