Belgiska våfflor

Belgiska våfflor har en fyrkantig och lite mer högre form än en traditionell våffla. Belgiska våfflor är perfekta till söndagsbrunchen men också som dessert. Ät gärna tillsammans med några av våra curds.

ca 8 st

ca 1 timme

Betyg (91 st)

Ingredienser

125 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 dl vatten
12 g (1/4 pkt) färsk jäst
2 äggulor
2 äggvitor
1/2 tsk salt
6 3/4 dl vetemjöl
2 dl Dansukker Pärlsocker
smör, smält till gräddning

Valfri smaksättning
1 pkt (1/2 g) saffran + 1 tsk Dansukker Strösocker (mortla tillsammans)
4 tsk kanel, malen
4 tsk kardemumma, malen

Instruktioner

Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten. Värm till 37 °C.

Smula jästen i en bunke och tillsätt vätskan så att jästen löses upp.

Separera äggulorna från vitorna och häll äggulorna i vätskan tillsammans med salt och vetemjöl, rör till en slät våffelsmet. Tillsätt valfri smaksättning.

Vispa äggvitorna i en ren och torr bunke, till mjuka toppar. Vänd försiktigt ner i våffelsmeten och låt vila i ca 20 minuter.

Vänd ner pärlsockret precis innan gräddning. Pensla det varma våffeljärnet med smält smör och grädda våfflorna, ca 4 minuter.

Servera med grädde och curd eller sylt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.