Våfflor med salt karamell, banan och bär

Läckra våfflor med salt karamellsås, glass, frukt och bär. Lyxa till dina våfflor med en riktigt god karamellsås och njut av en underbar kombination.

cirka 16 stycken

40 minuter

Betyg (112 st)

Ingredienser

Våfflor
4 ägg, separerade
300 g (5 dl) vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
50 g smält smör
6 dl mjölk

Salt karamellsås
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
50 g smör
3 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt

Instruktioner

Våfflor
Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan.
Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet.
Vänd till sist ner äggvitan.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
Servera med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.

Salt karamellsås
Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig.
Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2–3 minuter, dra av värmen och tillsätt flingsalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.