Våfflor med salt karamell, banan och bär

Läckra våfflor med salt karamellsås, glass, frukt och bär. Lyxa till dina våfflor med en riktigt god karamellsås och njut av en underbar kombination.

cirka 16 stycken

40 minuter

Betyg (112 st)

Ingredienser

Våfflor
4 ägg, separerade
300 g (5 dl) vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
50 g smält smör
6 dl mjölk

Salt karamellsås
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Ljus Sirap
50 g smör
3 dl vispgrädde
1 nypa flingsalt

Instruktioner

Våfflor
Vispa äggvitan styv, ställ åt sidan.
Blanda mjöl, bikarbonat och socker i en separat skål. Tillsätt äggulorna, smält smör och sockret och blanda.
Tillsätt mjölken under omrörning och rör tills det blir en jämn smet.
Vänd till sist ner äggvitan.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
Servera med banan, bär och glass. Ringla karamellsåsen över.

Salt karamellsås
Häll alla ingredienser förutom grädden till karamellsåsen i en liten gryta. Värm upp på svag värme och rör om då och då tills allt har löst sig.
Höj värmen och tillsätt grädden när det börjar bubbla. Koka 2–3 minuter, dra av värmen och tillsätt flingsalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.