Citron- och mandelvåfflor

Läckra citron och mandelvåfflor som både smakar sött och friskt. Våffelsmet är enkelt att blanda ihop, lyxa till dina våfflor med citron och mandelmjöl.

4-5 stycken

PT40M

ca 35 minuter

Betyg (12 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1-2 små citroner, gärna obesprutade
3 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker  
60 ml rapsolja
3 dl dinkelmjöl
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
smör eller olja för våffeljärnet

Instruktioner

Tvätta citronerna med varmt vatten och riv skalet fint. Pressa ut saften och mät upp 70 ml.

Vispa ägg och salt i någon minut, tills det bildats ett skum. Sikta i florsocker och vispa ytterligare någon minut. Rör i citronskal, citronsaft och rapsolja.

Blanda dinkelmjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör den jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och vispad grädde eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.