Citron- och mandelvåfflor

Läckra citron och mandelvåfflor som både smakar sött och friskt. Våffelsmet är enkelt att blanda ihop, lyxa till dina våfflor med citron och mandelmjöl.

4-5 stycken

ca 35 minuter

Betyg (6 st)

Ingredienser

1-2 små citroner, gärna obesprutade
3 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker  
60 ml rapsolja
3 dl dinkelmjöl
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
smör eller olja för våffeljärnet

Instruktioner

Tvätta citronerna med varmt vatten och riv skalet fint. Pressa ut saften och mät upp 70 ml.

Vispa ägg och salt i någon minut, tills det bildats ett skum. Sikta i florsocker och vispa ytterligare någon minut. Rör i citronskal, citronsaft och rapsolja.

Blanda dinkelmjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör den jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och vispad grädde eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.