Ingredienser
1-2 små citroner, gärna obesprutade
3 ägg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
60 ml rapsolja
3 dl dinkelmjöl
3 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
smör eller olja för våffeljärnet
Instruktioner
Tvätta citronerna med varmt vatten och riv skalet fint. Pressa ut saften och mät upp 70 ml.
Vispa ägg och salt i någon minut, tills det bildats ett skum. Sikta i florsocker och vispa ytterligare någon minut. Rör i citronskal, citronsaft och rapsolja.
Blanda dinkelmjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör den jämn.
Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och vispad grädde eller glass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.