Citron- och mandelvåfflor - Recept

Citron- och mandelvåfflor

4-5 stycken ca 35 minuter
Läckra citron och mandelvåfflor som både smakar sött och friskt. Våffelsmet är enkelt att blanda ihop, lyxa till dina våfflor med citron och mandelmjöl.
Citron- och mandelvåfflor
Betyg (5st)

Ingredienser

  • 1-2 små citroner, gärna obesprutade
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 1/2 dl Dansukker EKO Florsocker
  • 60 ml rapsolja
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • smör eller olja för våffeljärnet

Tvätta citronerna med varmt vatten och riv skalet fint. Pressa ut saften och mät upp 70 ml.

Vispa ägg och salt i någon minut, tills det bildats ett skum. Sikta i florsocker och vispa ytterligare någon minut. Rör i citronskal, citronsaft och rapsolja.

Blanda dinkelmjöl, mandelmjöl och bakpulver. Vänd ner i smeten och rör den jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och vispad grädde eller glass.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;