Havrevåfflor - Recept

Havrevåfflor

ca 4 våfflor ca 45 minuter
Frasiga havrevåfflor som du enkelt rör ihop. Underbara våfflor med smak av havre som passar utmärkt med hemmagjord sylt.
Havrevåfflor
Betyg (2st)

Ingredienser

  • 30 g smör, rumstempererat
  • 1/2 dl Dansukker EKO Socker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 1/4 dl kvarg
  • 2 dl havregryn
  • smör eller olja för våffeljärnet

Vispa smör, socker och salt. Tillsätt ett ägg i taget och kvarg och rör till en jämn smet. Tillsätt havregrynen och blanda ihop. Låt degen stå och svälla i 15 minuter.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och kvarg eller vispad grädde.

Tips. Om du vill ha lite syrligare våffor, tillsätt skalet från 1/2 citron, gärna obesprutad.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;