Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
Smör eller margarin till gräddning
Sås
2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 dl starkt kaffe
1 tsk mald kanel
1 msk smör
Instruktioner
Börja med såsen. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills det är en tjock, simmig sås. Ställ åt sidan och gör i ordning våfflorna.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa tills det är en slät smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner grädden i smeten. Värm våffeljärnet och pensla det med matfett. Häll på cirka 1 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.
Lägg på galler så att de inte mjuknar. Servera våfflorna med såsen och eventuellt med en klick grädde eller glass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.