Våfflor med kaffesås

Att göra sin egen våffelsmet är både enkelt och gott. Servera dina våfflor nygräddade med kaffesås, grädde och bär och njut!

4 portioner

Betyg (29 st)

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 krm salt
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 dl kallt vatten
3 dl vispgrädde
Smör eller margarin till gräddning

Sås
2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 dl starkt kaffe
1 tsk mald kanel
1 msk smör 

Instruktioner

Börja med såsen. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka tills det är en tjock, simmig sås. Ställ åt sidan och gör i ordning våfflorna.

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt vattnet och vispa tills det är en slät smet. Vispa grädden fast i en annan skål. Vänd ner grädden i smeten. Värm våffeljärnet och pensla det med matfett. Häll på cirka 1 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.

Lägg på galler så att de inte mjuknar. Servera våfflorna med såsen och eventuellt med en klick grädde eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.