Glutenfria våfflor

Vad är godare än våfflor? Dessa glutenfria våfflor smakar precis som vanliga våfflor. Servera dina nygräddade våfflor med glass eller sylt och grädde och låt de smälta i munnen.

cirka 6 laggar

Betyg (8 st)

Ingredienser

75 g smör
2 dl maizena
1 dl glutenfri mjölblandning
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Strösocker
1 krm salt
2 1/4 dl mjölk
matfett till våffeljärnet

Instruktioner

Smält smöret och ställ åt sidan. Blanda samman maizena, mjölblandning, bakpulver, strösocker och salt i en bunke. Tillsätt mjölk under kraftig omrörning. Rör i smöret. Låt stå och svälla i cirka 20 minuter.

Pensla våffeljärnet med matfett. Häll på drygt 1/2 dl smet och grädda våfflorna gyllengula.

Ätes direkt med sylt och gärna en klick grädde eller creme fraiche.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.