Vardagsvåfflor

Vardagsvåfflor som är enkla att röra ihop och grädda. Ät dina våfflor nygräddade med hemgjord sylt och vispad grädde.

cirka 18 styck

Betyg (7 st)

Ingredienser

50 g smält smör
2 ägg
1/2 tsk salt
1 msk Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
2 dl mjölk eller 3 dl gräddfil

Instruktioner

Smär smör och låt svalna. Vispa samman ägg, vatten, salt, rörsocker, bakpulver och vetemjöl till en slät smet.
Blanda i mjölken eller gräddfilen och smöret. Grädda våfflorna guldgula.

Servera genast med sylt och gärna en klick grädde, creme fraiche eller glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.