Veganska våfflor med morötter och quinoa - Recept

Veganska våfflor med morötter och quinoa

4-5 våfflor ca 1, 20 minuter
Veganska våfflor med morötter och quinoa. Testa något nytt och gör veganska våfflor med en matigare touch. Tjocka våfflor med en härlig smakkombination.
Veganska våfflor med morötter och quinoa
Betyg (0st)

Ingredienser

  • rivet skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
  • 2 1/2 dl apelsinjuice
  • 60 g quinoa
  • 150 g morot
  • 120 g veganskt magarin
  • 1 dl Dansukker EKO Florsocker
  • 1/2 tsk mald korinader
  • 1 krm salt
  • 6 1/2 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver

Till gräddning

  • smör eller olja för våffeljärnet

Börja med att tvätta en apelsin med varmt vatten och riv skalet fint. Lägg skalet åt sidan och pressa ut saften från 2-3 apelsiner och mät upp 2 1/2 dl.

Skölj quinoa noggrant i en sil och låt rinna av. Lägg quinoa och 2 dl apelsinjuice i en kastrull och koka upp. Täck och låt sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, tillsätt lite vatten om det blir för torrt i kastrullen. Låt quinoan svalna till rumstemperatur.

Skala och riv morötterna och väg upp 120 gram rivna morötter.

Vispa margarin, florsocker, apelsinskal, koriander och salt. Vänd ner quinoan och den rivna moroten.

Blanda dinkelmjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt resterande apelsinjuice och rör smeten jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och kvarg eller vispad grädde.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;