Veganska våfflor med morötter och quinoa

Veganska våfflor med morötter och quinoa. Testa något nytt och gör veganska våfflor med en matigare touch. Tjocka våfflor med en härlig smakkombination.

4-5 våfflor

ca 1, 20 minuter

Betyg (1 st)

Ingredienser

rivet skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
2 1/2 dl apelsinjuice
60 g quinoa
150 g morot  
120 g veganskt magarin
1 dl Dansukker EKO Florsocker
1/2 tsk mald korinader
1 krm salt
6 1/2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver

Till gräddning
smör eller olja för våffeljärnet

Instruktioner

Börja med att tvätta en apelsin med varmt vatten och riv skalet fint. Lägg skalet åt sidan och pressa ut saften från 2-3 apelsiner och mät upp 2 1/2 dl.

Skölj quinoa noggrant i en sil och låt rinna av. Lägg quinoa och 2 dl apelsinjuice i en kastrull och koka upp. Täck och låt sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, tillsätt lite vatten om det blir för torrt i kastrullen. Låt quinoan svalna till rumstemperatur.

Skala och riv morötterna och väg upp 120 gram rivna morötter.

Vispa margarin, florsocker, apelsinskal, koriander och salt. Vänd ner quinoan och den rivna moroten.

Blanda dinkelmjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt resterande apelsinjuice och rör smeten jämn.

Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och kvarg eller vispad grädde.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.