Ingredienser
rivet skal från 1 apelsin, gärna obesprutad
2 1/2 dl apelsinjuice
60 g quinoa
150 g morot
120 g veganskt magarin
1 dl Dansukker EKO Florsocker
1/2 tsk mald korinader
1 krm salt
6 1/2 dl dinkelmjöl
2 tsk bakpulver
Till gräddning
smör eller olja för våffeljärnet
Instruktioner
Börja med att tvätta en apelsin med varmt vatten och riv skalet fint. Lägg skalet åt sidan och pressa ut saften från 2-3 apelsiner och mät upp 2 1/2 dl.
Skölj quinoa noggrant i en sil och låt rinna av. Lägg quinoa och 2 dl apelsinjuice i en kastrull och koka upp. Täck och låt sjuda på låg värme i cirka 20 minuter, tillsätt lite vatten om det blir för torrt i kastrullen. Låt quinoan svalna till rumstemperatur.
Skala och riv morötterna och väg upp 120 gram rivna morötter.
Vispa margarin, florsocker, apelsinskal, koriander och salt. Vänd ner quinoan och den rivna moroten.
Blanda dinkelmjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt resterande apelsinjuice och rör smeten jämn.
Värm upp våffeljärnet och pensla med smör eller olja. Häll på smet och grädda till våfflan är gyllenbrun, fortsätt till smeten är slut. Pudra på florsocker och servera med hemmagjord sylt och kvarg eller vispad grädde.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen
Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker
Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor
Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt
Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.
När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.