Ingefärsparfait med krokantströssel

Skäm bort dina nära och kära med en ingefärsparfait med krokantströssel och chokladsås. Ingefära, mandlar och choklad är fantastiska smaker som blir perfekta i denna gräddiga parfait.

8 portioner

1 timme + 4 timmar i frys

Betyg (12 st)

Ingredienser

Krokantströssel
100 g mandlar
2 dl Dansukker Strösocker
1 msk smör

Chokladsås
1 msk smör
1 1/2 msk kakao
2 msk Dansukker Ekologisk Ljus Sirap
1 msk Dansukker Strösocker
1 dl vispgrädde

Ingefärsparfait
6 äggulor
1 dl Dansukker Florsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
6 dl vispgrädde
2 msk ingefära, färsk

Instruktioner

Börja med krokantströsslet och sätt ugnen på 175 °C. Hacka mandlarna med skal på så jämnt som möjligt och rosta i nedre delen av ugnen i 5 minuter.

Smält sockret i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme utan att röra. Sockermassan ska bli brun. Ta bort från plattan och tillsätt smör. Rör tills smöret smält och tillsätt mandlarna.

Blanda snabbt och lägg på ett bakplåtspapper. Tryck ut korkantmassan med en kavel så att det blir ett tunt lager.

Låt svalna och hacka sedan krokantmassan till strössel.

Gör chokladsåsen, vispa ihop alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Vispa tills såsen tjocknat. Låt svalna.

Förbered parfaiten. Vispa äggulor, socker och glykossirap poröst. Vispa grädden i en annan skål. Blanda äggsmeten och grädden och tillsätt ingefära och två tredjedelar av korkantströsslet.

Häll hälften av parfaiten i en plastfolieklädd brödform, ringla ett lager chokladsås, rör så att det blir spår av såsen.

Häll över resten av parfaiten och sedan det sista av chokladsåsen på toppen.

Frys i 4-5 timmar. Ta ut från frysen ca 20 minuter innan servering och toppa med resten av krokantströsslet.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.