Ingefärstryffel

cirka 20 stycken 1,5 timme
Hemmagjord tryffel är fantastiskt gott och ingefärstryffel passar både som julgodis och till eftermiddagskaffet. Eller varför inte ge bort lyxiga ingefärstryfflar i present?
Ingefärstryffel
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk osaltat smör
  • 1 msk Dansukker Florsocker
  • 1 msk finriven ingefära, färsk
  • 200 g mörk choklad

Garnering

  • 25 pepparkakor

Blanda grädde, smör, florsocker och ingefära i en kastrull och koka upp.

Bryt chokladen i bitar, rör ner i gräddblandningen. Rör tills chokladen smält.

Ställ i kylskåp i ett par timmar för att stelna. Ta fram smeten och forma till tryfflar.

Mixa pepparkakorna i en matberedare och rulla tryfflarna i kaksmulorna. Förvara kallt.

Receptet är framtaget av

Dansukker